Τακτικό Προσωπικό

 

ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Καθηγητής

Τηλ.: 210 5385321
E-mail: thanarav@teiath.gr
Γιώργος Μήτσου

(See CV in English)

Σπουδές:

Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1978. Το 1982, σαν μεταπτυχιακός υπότροφος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (Ε.Ε.Α.Ε.), απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών του με ειδίκευση στην Πυρηνική Φυσική από το Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών «Δημόκριτος».

Το 1985 του απονεμήθηκε από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών ο Διδακτορικός Τίτλος σπουδών στην Πυρηνική Φυσική για την διατριβή του με θέμα : «Συναγωνισμός pn/d σε πυρηνικές αντιδράσεις – Μηχανισμοί αντιδράσεων»

Συγγραφικό έργο:

Έχει συγγράψει μεγάλο αριθμό Σημειώσεων και Εκπαιδευτικών βοηθημάτων, έχει εκδώσει Επιστημονικές μονογραφίες, εργασίες του έχουν παρουσιαστεί σε Επιστημονικά Συνέδρια και περιοδικά ενώ έχει διατελέσει και Επιστημονικός Υπεύθυνος σε εγκεκριμένα ερευνητικά προγράμματα.

Επιστημονικές Μονογραφίες:

  1. Ειδική Σχετικότητα και Φωτογραφία
  2. 2009 - Το Διεθνές Έτος της Αστρονομίας
  3. Φως Laser: 50 Χρόνια Δημιουργικής Δράσης

Επιστημονικά - Ερευνητικά ενδιαφέροντα:

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Πυρηνική Φυσική, στην Οπτική Συμβολομετρία καθώς και στην Ολογραφία. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, της Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Φυσικής καθώς και της American Association of Physics Teachers. Ήταν, από το 1995 και για δέκα συνολικά έτη, Επιστημονικός Συνεργάτης της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας. Σχετικά πρόσφατα συνεργάζεται με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.) σε ερευνητικά προγράμματα Κοσμικής Ακτινοβολίας.

Ο κ. Αραβαντινός είναι μέλος του Γενικού Τμήματος Φυσικής – Χημείας & Τ/Υ του ΤΕΙ Αθήνας και είναι Υπεύθυνος των Εργαστηρίων Ολογραφίας, Οπτικής Συμβολομετρίας και Επιστημονικής Φωτογραφίας. Δίδαξε Φυσική σε Τμήματα όπως : Οπτικής και Οπτομετρίας, Τοπογραφίας και Ενεργειακής Τεχνολογίας ενώ διδάσκει ανελλιπώς στο Τμήμα της Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών από το 1986.

Διδασκόμενα μαθήματα: