Εργ. Πειραμάτων Φυσικής

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ

Για να επιλέξετε την Εφαρμογή, κλικάρετε στο αντίστοιχο εικονίδιο και στην καρτέλα που θα εμφανιστεί επιλέχτε "Άνοιγμα Αρχείου".

Εικονίδια Εφαρμογών

 • image

  Διάθλαση του φωτός

  Εξερευνήστε την αλλαγή πορείας του φωτός μεταξύ δυο μέσων με διαφορετικούς δείκτες διάθλασης. Δείτε πώς το πέρασμα από τον αέρα στο νερό και μετά στο γυαλί, αλλάζει την γωνία διάθλασης. Παίξτε με πρίσματα διαφόρων σχημάτων και φτιάξτε ουράνια τόξα.

 • Γεωμετρική Οπτική

  Πως δημιουργείται ένα είδωλο από ένα φακό; Δείτε πως διαθλώνται οι ακτίνες του φωτός από ένα φακό. Παρατηρήστε πως αλλάζει το είδωλο όταν ρυθμίζετε την εστιακή απόσταση του φακού, μετακινείτε το αντικείμενο, το φακό ή την οθόνη.

 • Έγχρωμη όραση

  Κατασκευάστε ένα ολόκληρο ουράνιο τόξο, ανακατεύοντας κόκκινο, πράσινο και μπλε φως. Αλλάξτε το μήκος κύματος μιας μονοχρωματικής δέσμης ή φιλτράρετε το λευκό φως. Δείτε το φως σαν μια συμπαγή δέσμη ή δείτε τα μεμονωμένα φωτόνια.

 • Φάσμα μελανού σώματος

  Πώς συγκρίνεται το φάσμα μέλανος σώματος του ήλιου με το ορατό φως; Μάθετε για το φάσμα μέλανος σώματος του ήλιου, ενός λαμπτήρα, ενός φούρνου και της Γης. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία για να δείτε πώς μεταβάλλεται το μήκος κύματος και η ένταση του φάσματος. Δείτε το χρώμα της κορυφής της φασματικής καμπύλης.